• Facebook Like-Gate Ban

  Το Facebook απαγόρευσε το υποχρεωτικό Like στις εφαρμογές: τι ισχύει.

  Στις 7 Αυγούστου 2014 το Facebook ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει το υποχρεωτικό Like που έχουν ορισμένες εφαρμογές ή καμπάνιες ώστε να δεις το περιεχόμενο ή να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό. Παρακάτω θα διαβάσετε γιατί το Facebook πήρε αυτή την απόφαση και τι ισχύει από εδώ και πέρα για τις εφαρμογές που ήδη τρέχετε ή γι αυτές που θέλετε να δημιουργήσετε στο μέλλον.

  Γιατί το Facebook κάνει τη συγκεκριμένη αλλαγή?

  Εδώ και αρκετό καιρό, το Facebook κάνει αρκετές αλλαγές στον αλγόριθμό του ώστε οι εταιρείες που έχουν σελίδες να αποκτήσουν ένα πιστό κοινό. Σύμφωνα με το Facebook, δεν πρέπει να δίνεις κίνητρα στους χρήστες του για να κάνουν Like σε μια σελίδα. Αυτό περιλαμβάνει να προσφέρεις κάποιο βραβείο ή να εμφανίζεις στους χρήστες περιεχόμενο ανάλογα αν είναι fan στη σελίδα σου ή όχι. Είναι όμως ακόμα αποδεκτό να δίνεις κίνητρα στους χρήστες για να γραφτούν σε μια εφαρμογή, να κάνουν check in σε κάποιο μέρος ή να για να λάβουν μέρος σε μια προώθηση στη σελίδα σου.

  Το Facebook εξήγησε ότι κάνει αυτή την αλλαγή για να διασφαλίσει την ποιότητα της σύνδεσης μεταξύ χρηστών και εταιρειών. Δηλαδή, εάν κάποιος κάνει Like σε μια σελίδα θα είναι επειδή του αρέσει η συγκεκριμένη εταιρεία και θέλει να έχει επαφή και να μαθαίνει τα νέα της κι όχι επειδή του προσφέρθηκε κάποιο βραβείο σαν κίνητρο για να κάνει Like.

  Από πότε θα ισχύσουν οι αλλαγές?

  Από τώρα έως τις 5 Νοεμβρίου εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει κάποια εφαρμογή και χρησιμοποιείτε το Like Gate για να δείξετε περιεχόμενο στους μη fans τότε δεν θα παρατηρήσετε καμία αλλαγή. Από τις 5 Νοεμβρίου και μετά ακόμη και αν το χρησιμοποιείτε το περιεχόμενο των εφαρμογών θα εμφανίζεται σε όλους ανεξαιρέτως, fan και μη.

  Τι θα συμβεί εάν προσπαθήσω να δημιουργήσω μια τέτοια καμπάνια σήμερα?

  Εξαρτάται από τον πάροχο που χρησιμοποιείτε αλλά το πιο πιθανό είναι να μην μπορέσετε να δημιουργήσετε μια τέτοια εφαρμογή. Καλό είναι πλέον να συνηθίσετε στους νέους κανόνες και να δημιουργήσετε μια εφαρμογή ή διαγωνισμό που να είναι σύμφωνος με τις νέες οδηγίες.

  Γιατί να χρησιμοποιήσω τις καμπάνιες ή τις εφαρμογές αν δεν μπορώ να αυξήσω τα Likes?

  Η αύξηση των fan της σελίδας μέσω εφαρμογών είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι από τις δυνατότητες που σας δίνουν για να προωθήσετε την εταιρεία σας στο Facebook. Αντί για τα Likes οι εταιρείες θα πρέπει να συγκεντρωθούν στις πράξεις, δηλαδή στη συλλογή δεδομένων. Κάποια τέτοια δεδομένα που είναι χρήσιμα σε κάθε επιχείρηση για να γνωρίζει καλύτερα τους πελάτες της ή να μπορέσει να προωθεί πιο αποτελεσματικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες είναι η συλλογή δημογραφικών δεδομένων, emails, εγγραφή σε newletter και άλλα. Αν οι χρήστες βρουν το περιεχόμενο σας ενδιαφέρον, τότε είναι πολύ πιθανό να κάνουν Like στη σελίδα σας έτσι κι αλλιώς χωρίς να τους το ζητήσετε.

  Μπορώ ακόμα να ζητήσω Like ή Share για να μπει κάποιος σε διαγωνισμό?

  Ναι, μπορείτε ακόμη να ζητήσετε από κάποιον να κάνει Like για να μπει σε μια προώθηση ή ακόμη και να τον ενθαρρύνετε να το κάνει χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικό.

  Πως επηρεάζει τις προωθήσεις στο Timeline?

  Εάν τρέχετε μια προώθηση στο Timeline μπορείτε ακόμη να υποχρεώσετε τους χρήστες να κάνουν Like ή να σχολιάσουν ώστε να μπουν στο διαγωνισμό. Μπορείτε επίσης να τους υποχρεώσετε να κάνουν Like σε μια φωτογραφία αλλά όχι στη σελίδα.

  Μετράνε ακόμη τα Likes?

  Φυσικά, τώρα που το Like-Gate θα καταργηθεί τα Likes μετράνε πιο πολύ από ποτέ καθώς οι χρήστες που κάνουν Like σε μια σελίδα το κάνουν επειδή πραγματικά τους αρέσει και θέλουν να συνδεθούν με την εκάστοτε εταιρεία. Όσο μεγαλύτερη είναι η παρουσία σας στα κοινωνικά δίκτυα τόσο μεγαλύτερη επισκεψιμότητα θα φέρετε στο site σας άρα και πιθανούς πελάτες.

  Read more...

  0 comments

 • Buying Facebook Likes for your page

  Γιατί δεν πρέπει να αγοράζετε μαζικά Facebook Likes από ιστοσελίδες που σας υπόσχονται χιλιάδες fans.

  Πολλές σελίδες στο Facebook έχουν χιλιάδες fans και αναρωτιέστε πως μπορεί μια σελίδα με φτωχό περιεχόμενο να έχει αποκτήσει τόσους θαυμαστές.

  Η απάντηση είναι πολύ απλή. Έχουν αγοράσει Like από ιστοσελίδες που υπόσχονται τέτοιες υπηρεσίες. Συνήθως τα Like που υπόσχονται είναι από 2.000 και άνω και όσο περισότερο budget διαθέσει κανείς τόσο μεγαλύτερο πακέτο από Like θα αποκτήσει.

  Είναι όμως μια τέτοια κίνηση σωστή?

  Σίγουρα οχι! Θα λέγαμε ότι είναι καταστροφική για μια σελίδα Facebook. Τα Like που λαμβάνει η σελίδα μπορεί να είναι ποσοτικά όσα δηλώνονται στο πακέτο που θα επιλέξετε όμως ποιοτικώς η αξία τους είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ!

  Γιατί έχουν αρνητικό αντίκτυπο?

  - Γιατί πολύ απλά το 90% των λογαριασμών που σας έκανε like είναι λογαριασμοί spam που παραβιάζουν τις πολιτικές εγγραφής του Facebook. Αυτοί οι λογαριασμοί στην συνέχεια θα αρχίσουν να διαγράφονται από το Facebook και διαρκώς θα βλέπετε την βάση σας με τους fans να μειώνεται αντί να αυξάνεται. Αυτό δημιουργεί αρνητικό αντίκτυπο για την εταιρία σας.

  - Επίσης, το 10% είναι άτομα που ποτέ δεν θα αλληλεπιδράσουν με τις δημοσιεύσεις τις σελίδας σας, άτομα που δεν γνωρίζουν την εταιρία αλλά και δεν ενδιαφέρονται να την μάθουν.Συνήθως πρόκειται για προφίλ αγνώστων ατόμων που έχουν πληρωθεί σαν συνεργάτες από την εταιρία που ανέλαβε να σας φέρει χιλίαδες fans εν μία νυκτί.

  Μια σελίδα Facebook για να είναι ποιοτική και να έχει νόημα η επένδυση πάνω της (social media marketing) θα πρέπει να απαρτίζεται από fans που ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο που κοινοποιείτε, να ενδιαφέρονται για προσφορές σας και νέα της εταιρίας, να συμμετέχουν και να παρακολουθούν με ενδιαφέρον.

  - Αλλοιώνουν τα στατιστικά της σελίδας σας. Όλοι οι υπεύθυνοι marketing θα ήθελαν να γνωρίζουν την πραγματική απόδοση της σελίδας, των δημοσιεύσεων, των αποτελεσμάτων της και τους πραγματικούς δείκτες αλληλεπίδρασης με τους fans (engagement). Όταν έχετε χιλιάδες χρήστες που έχουν κάνει like χωρίς να τους ενδιαφέρει το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες σας τότε τα στατιστικά αυτά φθήνουν και τα αποτελέσματα-ποσοστά είναι παραπλανητικά και δυσάρεστα με αποτέλεσμα να μην παίρνονται

  οι σωστές αποφάσεις σε θέματα marketing της εταιρίας.

  -Όταν θέλετε να προωθήσετε με πληρωμένη διαφήμιση κάποια δημοσίευση που κοινοποιήσατε, όσο μεγαλύτερο είναι το κοινό των fans σας τόσο πιο ακριβή είναι η διαφήμιση (εμφάνιση της δημοσίευσης στο 100% των fans της σελίδας ή και των φίλων αυτών). Στην ουσία όμως πληρώνετε πολλά λεφτά για να εμφανιστεί σε ανθρώπους που δεν θα θέλατε να εμφανιστεί, αφού δεν πρόκειται ποτέ να αγοράσουν από εσάς. Έτσι χάνετε χρηματα που θα μπορούσατε να τα επενδύσετε για πιο αποδοτικού τύπου προώθηση.

  Ποια είναι όμως η σωστή στρατηγική για να ακολουθήσει κάποιος και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες μιας σελίδας Facebook?

  Η σωστή στρατηγική είναι μια και μόνο. Δημιουργία βάσης από fans που ενδιαφέρονται για την περιεχόμενο της σελίδας σας. Έτσι με τον καιρό και με τα κατάλληλα εργαλεία και ενέργεις θα αποκτήσετε πελατεία μέσα από το facebook και θα χτίσετε μια σωστή σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό σας.

  Η σελίδα του Facebook δεν θα πρέπει να είναι στάσιμη, θα πρέπει να ασχολείστε με το περιεχόμενο της τακτικά και να επενδύσετε πάνω της. Είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα μικρών εταιριών που το Facebook, χρησιμοποιώντας το σωστά και διαρκώς, τις βοήθησε να αποκτήσουν επιπλέον πελατεία και να ''κλέψουν'' κομμάτι της πελατειακής πίτας από μεγάλες εταιρίες του κλάδου τους και αυτό γιατί τα ποσά που μπορεί να επενδύσει κάποιος στο κοινωνικό αυτό δίκτυο είναι μικρά σε σχέση με άλλα μέσα προβολής και λόγω του οτι οι χρήστες στο Facebook είναι πάρα πολλοί άρα και οι ευκαιρίες πώλησης εξίσου πολλές.

  Η εταιρία μας έχει μια υπηρεσία αποκλειστικά για Facebook σε πολύ οικονομική τιμή ώστε να αποκτήσετε την σωστή δομή σε μια σελίδα Facebook και να μεγαλώσετε την βάση των fans σας από χρήστες πραγματικούς και όχι spam που ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο της σελίδας σας.

  Συγκεκριμένα:

  1)Αναλύουμε τη σελίδα σας για να βρούμε αδυναμίες και τρόπους βελτίωσης για να έχετε καλύτερη κατάταξη.

  2)Κάνουμε τη σελίδα σας εύκολα προσβάσιμη για τις αναζητήσεις Facebook και Google.

  3)Φέρνουμε τουλάχιστον 300 νέα likes στη σελίδα σας, σε διαστημα 1 μήνα, εγγυημένα (με βάση τα στατιστικά πελατών της υπηρεσίας μας) από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ που ενδιαφέρονται

  για τις υπηρεσίες σας μέσα από προώθηση προσκλήσεων μέσω στοχευμένων λογαριασμών στο Facebook που διαθέτει η εταιρία.

  4)Προωθούμε την σελίδα σας σε στοχευμένα group-ομάδες στο Facebook με πολλά μέλη και με ενδιαφέρον σχετικό για τις υπηρεσίες όπως οι δικές σας.

  5)Σας παρουσιάζουμε όλους τους αποτελεσματικούς τρόπους προώθησης στο Facebook.

  Τιμή υπηρεσίας: 100€

  Δείτε αναλυτικά κάνοντας κλικ εδώ

  Read more...

  0 comments

 • Wordpress Web Development

  Γιατί να επιλέξετε το Wordpress για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας

  Από το 2003 και μετά που η πλατφόρμα του Wordpress βρίσκετε στο διαδίκτυο αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς λύσεις για κατασκευή blogs και ιστοσελίδων. Ξεκίνησε αποτελώντας μια λύση για κατασκευή blogs αλλά σύντομα εξελίχθηκε σε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS: Content Management System). Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε πλέον με το Wordpress να δημιουργήσουμε όχι μόνο blogs αλλά και ιστοσελίδες ανεξαρτήτου περιεχομένου και λειτουργίας. Δηλαδή, μπορεί να γίνει κατασκευή ιστοσελίδων για μεσιτικά, forums, ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop) και οποιοδήποτε site για εταιρική ή άλλη χρήση. Αυτή τη στιγμή το 20% όλων των ιστοσελίδων στο internet είναι φτιαγμένες με βάση την πλατφόρμα του Wordpress.

  Παρακάτω είναι μερικοί λόγοι γιατί το Wordpress είναι τόσο δημοφιλής πλατφόρμα για την κατασκευή ιστοσελίδων και γιατί πρέπει να το σκεφτείτε πριν δημιουργήσετε το δικό σας site.

  1. Όλοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν εύκολα.

  Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Το να προσθέσετε νέο post στο blog, σελίδες, εικόνες αλλά και άλλα στοιχεία στο site μέσα από τα plugins είναι πολύ απλό και δεν χρειάζονται τεχνικές γνώσεις. Με τις νέες προσθήκες και αναβαθμίσεις το λειτουργικό του έχει γίνει πολύ απλό και εύχρηστο ώστε να καθοδηγεί τον χρήστη. Εάν γνωρίζεται τα βασικά, δηλαδή εάν έχετε προφίλ σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο για παράδειγμα και κάνετε κοινοποιήσεις, τότε το να ανεβάσετε μια νέα καταχώρηση στο site σας ή να δημιουργήσετε μια νέα γκάλερυ με φωτογραφίες θα σας φανεί πολύ απλό.

  2. Είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα.

  Αυτό σημαίνει ότι εάν ζητήσετε από μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων, όπως η Foster Solution, για να σας φτιάξει το site με Wordpress το κόστος θα είναι αρκετά πιο φθηνό από το να φτιαχτεί ένα site με προσαρμοσμένο κώδικα. Δηλαδή, ένα site για μεσιτικά ή ξενοδοχεία βασισμένο στο Wordpress θα είναι πολύ πιο φτηνό και σε μικρότερο χρονικό διάστημα έτοιμο από το να φτιαχτεί από την αρχή με κώδικα.

  Επίσης, υπάρχει αρκετά μεγάλη υποστήριξη και αρκετές κοινότητες για να βρει κάποιος βοήθεια σε όποιο ζήτημα προκύψει. Το site που θα δημιουργηθεί είναι δικό σας, μπορείτε να το μεταφέρεται σε οποιοδήποτε πάροχο hosting αν κάποια στιγμή το επιθυμείτε αλλά και το πιο σημαντικό: μπορείτε να αλλάξετε εύκολα την όψη του. Προσθέτοντας ένα νέο θέμα και κάνοντας μικρές τροποποιήσεις μπορείτε να ανανεώσετε την όψη του site σας για να είναι σύγχρονο και βελτιωμένο σε λειτουργίες χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα, όσα θα χρειάζονταν για παράδειγμα για να δημιουργήσετε ένα νέο site.

  3. SEO

  Ο κώδικας του Wordpress είναι πολύ καθαρός και ελαφρύς πράγμα το οποίο κάνει εύκολο στις μηχανές αναζήτησης όπως η Google να διαβάζει και να καταχωρεί το site σας. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα σε κάθε σελίδα, post και εικόνα να προσθέσουμε στοιχεία ώστε να τα βελτιστοποιήσουμε για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα στο SEO και μπορούμε να προσθέσουμε πάρα πολλά περισσότερα. Υπάρχουν αρκετά δωρεάν πρόσθετα που θα βοηθήσουν το site σας στις μηχανές αναζήτησης, υπάρχουν εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε σε ποιες λέξεις κλειδιά μπορείτε να ανεβείτε ψηλά στις αναζητήσεις πιο γρήγορα και πολλά άλλα.

  4. Κοινότητα

  Σε σχέση με το 2ο πλεονέκτημα που αναφέραμε πιο πάνω, υπάρχει μια πολύ μεγάλη κοινότητα που ασχολείται αποκλειστικά με το Wordpress και υπάρχει άφθονο υλικό που βοηθάει τους χρήστες για να βρουν απαντήσεις σε διάφορα προβλήματα ή θέματα (στην περίπτωση που θέλετε να μην αναλάβει η εταιρεία κατασκευής την συντήρηση της ιστοσελίδας σας). Επιπλέον, υπάρχει πλειάδα από πρόσθετα (plugins) που μπορείτε να προσθέσετε στο site σας για έξτρα λειτουργίες. Τα περισσότερα από αυτά είναι εντελώς δωρεάν και μπορείτε να βρείτε από φόρμες επικοινωνίας, πρόσθετα για βελτίωση του SEO, κοινοποιήσεις στα social media και πολλά άλλα. Μπορείτε να δείτε 10 πολύ χρήσιμα plugins στο προηγούμενο μας άρθρο εδώ. Η προσθήκη και εγκατάσταση τους γίνεται με λίγα κλικ και δεν χρειάζεται να γνωρίζεται από κώδικα για να τα εγκαταστήσετε και να τα ρυθμίσετε. Σαν εταιρεία, πάντα φροντίζουμε ώστε να έχουμε εγκαταστήσει πριν την παράδοση των ιστοσελίδων Wordpress τα βασικά χρήσιμα plugins για τους πελάτες μας.

  5. Επεκτασιμότητα

  Σίγουρα προσπαθείτε και ελπίζετε το site σας να μεγαλώσει σε επισκεψιμότητα και να χρησιμοποιείται από χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα. Όπως μεγαλώνει η εταιρεία σας ή το project σας έτσι μπορεί να μεγαλώσει και ή ιστοσελίδα σας. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε λειτουργίες χωρίς να επηρεάσει την απόδοση του. Μερικά από τα πιο δημοφιλή site στο internet με εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μέρα έχουν φτιαχτεί με Wordpress.

  6. Χρήστες

  Εάν έχετε αρκετά άτομα στην εταιρεία σας ή θέλετε να δώσετε πρόσβαση στην διαχείριση σε τρίτα άτομα για να προσθέτουν σελίδες, κείμενα ή multimedia τότε το Wordpress αποτελεί ιδανική λύση. Μπορείτε να προσθέσετε άτομα που θα έχουν πρόσβαση στο να προσθέτουν νέα post στο blog σας χωρίς να έχουν πρόσβαση στις υπόλοιπες ρυθμίσεις ώστε να κάνουν κάποια αλλαγή που δεν θέλετε ή κάποιο τυχαίο λάθος. Υπάρχουν διάφορες ιδιότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, η κάθε μια με διαφορετικές λειτουργίες που καλύπτουν την κάθε ανάγκη. Μπορείτε να προσθέσετε απεριόριστους τέτοιους χρήστες ή να κάνετε και προσθαφαιρέσεις στην πορεία.

  7. Η ιστοσελίδα σας μπορεί να αποκτήσει την εμφάνιση και λειτουργίες που θέλετε.

  Οποιαδήποτε κι αν είναι η επιθυμία σας μπορεί να πραγματοποιηθεί. Μπορούμε να αλλάξουμε την εμφάνιση για να καλύπτει την εταιρική σας ταυτότητα και προβολή, τις λειτουργίες που εσείς θέλετε ώστε να δημιουργηθεί για συγκεκριμένες χρήσεις. Το βασικό λογισμικό θα είναι στη βάση του Wordpress αλλά όλα τα υπόλοιπα μπορούν να γίνουν με βάση τη δική σας ιδέα και να λειτουργεί ακριβώς όπως το έχετε φανταστεί. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, εάν αλλάξετε γνώμη στην πορεία ή ανακαλύψατε κάτι διαφορετικό θα μπορέσουμε να το μετατρέψουμε χωρίς να πάρει μεγάλο χρονικό περιθώριο ή να το κάνετε και μόνοι σας εάν συνηθίσετε στη χρήση του.

  Η λογική λύση.

  Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα δυναμικό site ή ένα εταιρικό site με blog ή απλά θέλετε ένα σύγχρονο και μοντέρνο site τότε το Wordpress είναι η ιδανική λύση. Εάν θέλετε να δείτε μερικά πρότυπα ανάλογα μα τις ανάγκες σας και την κατηγορία σας κάντε κλικ ΕΔΩ.

  Για να δείτε περισσότερες επιλογές ή για να δούμε το δικό σας ξεχωριστό project και τις ανάγκες σας κάντε κλικ στην επικοινωνία στο επάνω μέρος ή κάντε κλικ ΕΔΩ.

  Read more...

  0 comments

 • Online Presence for businesses

  10 απαραίτητες στρατηγικές για να έχει η εταιρία σου τις σωστές βάσεις για την online παρουσία της.

  1) Ξέρεις τις ανάγκες και προτιμήσεις των πελατών σου; Ανέτρεξε στο ιστορικό των προηγούμενων σου πωλήσεων και δες τις προτιμήσεις του κάθε πελάτη σου. Στείλε στοχευμένα email με προϊόντα και υπηρεσίες που πιστεύεις πως θα ενδιαφέρουν τον καθένα ξεχωριστά ή ομαδοποιημένα ανάλογα με τις κοινές τους ανάγκες.

  2) Δίνεις μεγαλύτερη έμφαση στο design και την όψη της ιστοσελίδας σου; Ναι είναι σημαντικό το design να είναι ελκυστικό και το site σου να είναι responsive (δηλαδή συμβατό με όλες τις συσκευές όπως desktops, laptops, tabltes, κινητά, όμως ακόμα πιο σημαντικό για μια πετυχημένη ιστοσελίδα είναι η δομή που έχει και φυσικά το περιεχόμενο του. Το περιεχόμενο του site σας να είναι σαφές και ποιοτικό χωρίς περιττά σχόλια.

  3) Το περιεχόμενο του site σου βοηθάει τους πελάτες σου; Ο επισκέπτης του site σου πρέπει να βρίσκει πληροφορίες για τα προϊόντα ή υπηρεσίες σου και να ''απαντάει'' σε πιθανά ερωτήματα τους. Επίσης το site θα πρέπει να δίνει τα κατάλληλα ερεθίσματα στον χρήστη για περιήγηση.Η χρήση παραδειγμάτων, δειγμάτων δουλειάς, προσφορών είναι μερικές από τις τεχνικές που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στην ιστοσελίδα σας.

  4) Έχεις αναπτύξει συνεργασίες για την βελτίωση της online παρουσία σου. Η εύρεση συνεργατών στο διαδίκτυο που θα προωθήσουν την δουλειά σου ή το site σου και εσύ την δική τους σαν ανταπόδοση συμβάλει στην διάδοση της εταιρίας σου online. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει σε site να γίνεται αναταλλαγή banner ή ανταλλαγή link. Αυτές οι ενέργειες γίνονται στα πλαίσια της στρατηγικής που σας αναφέρουμε.

  5) Έχει η ιστοσελίδα σου ενσωματωμένο Blog; Είναι από τις σημαντικότερες προσθήκες που θα πρέπει να έχει η ιστοσελίδα σου. Γιατί αυτό; Μέσα από το blog σου θα μπορείς να δίνεις απαντήσεις σε ερωτήματα και συχνές απορίες των επισκεπτών σου, θα μπορείς να δίνεις πληροφορίες που θα σε καθιστούν εξειδικευμένο στον τομέα σου με αποτέλεσμα να κερδίζεις την εμπιστοσύνη των επισκεπτών και εν δυνάμει πελατών σου. Επίσης θα προστίθεται εκ νέου περιεχόμενο και θα βελτιώνει την θέση σας στις μηχανές αναζήτησης σε πολλές λέξεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν.

  6) Δίνεις σημασία στο SEO; Ουσιαστικά αναφερόμαστε στην κατάταξη σας στις μηχανές αναζήτησης όπως Google, Bing, Ask, Yahoo κλπ. Θα πρέπει να έχετε όσο μεγαλύτερη παρουσία γίνεται σε οδηγούς* με ποιοτικό περιεχόμενο και καλή βαθμολογία, θα πρέπει να γράφετε άρθρα, θα πρέπει το site σας να είναι φυλικό στις μηχανές αναζήτησης και φυσικά να αποφύγετε SEO tricks που για συντομο χρονικό διάστημα θα σας εμφανίζουν σε πολύ καλή θέση στην google όμως μελλοντικά θα σας δημιουργήσουν προβλήματα.

  * Καταχώρησε δωρεάν με πλήρη στοιχεία την επιχείρηση σου στο οδηγό Retargets ( www.retargets.net ).

  7) Δεν δίνεις έμφαση ή σνομπάρεις τα social media; Μια τέτοια στρατηγική είναι εντελώς λαθασμένη και πρέπει να κινηθείτε προς την αντίθετη κατευθυνση άμεσα. Ακόμα, αν πιστεύετε πως το είδος της επιχείρησης σας δεν προκαλεί το ενδιαφέρον στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάνετε πάλι λάθος. Πάντα υπάρχει περιεχόμενο που προκαλεί ενδιαφέρον και είναι συμβατό για την οποιαδήποτε επιχείρηση. Πολλά είναι τα παραδείγματα που ισχυροποιούν το επιχείρημα αυτό.Εταιρία πώλησης ειδών υγιεινής στην Αμερική κατάφερε να συγκεντώσει εκατομμύρια followers στο Twitter παρά το δύσκολο του αντικειμένου της μέσα από πρωτότυπα και χιουμοριστικά tweets. Οι πελάτες σας βρίσκονται καθημερινά στα social media και αναζητούν ή δέχονται ερεθίσματα από ανταγωνιστικές εταιρίες με την δική σας. Επίσης μέσω των social media θα φέρετε επιπλέον επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας και θα βελτιώσετε την θέση σαςστις μηχανές αναζήτησης γιατί πλέον μετά και τις τελευταίες αλλαγές στον αλγόριθμο της Google ή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα σας δίνει επιπλέον πόντους για υψηλότερη κατάταξη.

  8) Κάνεις προσφορές; Οι προσφορές μέσω internet είτε μέσω διαγωνισμού στα social media όπως Facebook, είτε μέσω του site σας θα σας βοηθήσουν να πετύχετε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και περισσότερες πωλήσεις. Είναι μια στρατηγική που ΠΑΝΤΑ θεωρείται επιτυχημένη online, αρκεί να έχετε κάνει ένα σωστό υπολογισμό των δυνατότήτων σας και πιθανή ανταπόκριση σε μεγάλες ποσότητες

  παροχής της προσφοράς.

  9) Είσαι ανυπόμονος και περιμένεις άμεσα αποτελέσματα; Κάτι τέτοιο δεν είναι ορθολογικό. Τα αποτελέσματα να είστε σίγουροι πως θα τα δείτε σε μια πιο μακροχρόνια κλίμακα. Η στρατηγική αυτή δίνει έμφαση στην συνέχεια, στην συνεχή προσπάθεια και θα κερδίσουν αυτοί που δεν θα απογοητευτούν εύκολα περιμένοντας τάχιστα αποτελέσματα αλλά θα συνεχίσουν να ακολουθούν το marketing plan τους, όπως αυτό που σας παρουσιάσαμε παραπάνω και σε άλλα άρθρα του blog μας.

  10) Χρησιμοποιείς analytics; Πολύ σωστά! Παρακολούθησε μέσα από το google analytics την πορεία της ιστοσελίδας και βρες ποιες σελίδες ενδιαφέρουν περισσότερο τους χρήστες σου, σε ποιες λέξεις κλειδιά πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση, από ποιες πηγές έχετε περισσότερη επισκεψιμότητα και πως γενικότερα συμπεριφέρονται οι επιεσκέπτες της ιστοσελίδας σου.

  Μέσα από ανάλυση του google analytics προκύπτουν μελλοντικές αλλαγές και τροποποιήσεις που θα πρέπει να κάνετε στην σελίδα σας.

  Επίσης δες τα στατιστικά που σου παρέχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα προφίλ σου και δες τι προσελκύει τους fans σου.

  Δες τα στατιστικά του email marketing της εταιρίας σου και δες τι αλλαγές χρειάζονται για τις μελλοντικές σου στοχευμένες αποστολές email.

  Read more...

  0 comments

Καλωσήρθατε στο blog μας.

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις στα κοινωνικά δίκτυα, πληροφορίες για να προωθήσετε την εταιρεία σας έξυπνα και αποδοτικά στο internet και πλούσιο υλικό για ότι χρειάζεται να γνωρίζεται στο διαδύκτιο...

We are social:

You are viewing the text version of this site.

To view the full version please install the Adobe Flash Player and ensure your web browser has JavaScript enabled.

Need help? check the requirements page.


Get Flash Player